Home > Microsoft 365 (algemeen) > Uw Office 365 wachtwoord vergeten
Uw Office 365 wachtwoord vergeten
print icon

Inleiding

Als u uw wachtwoord vergeten bent zult u een nieuw wachtwoord moeten aanvragen. Het hangt af van de instellingen van uw organisatie af of u dit zelf kunt aanvragen en herstellen of dat u een nieuw wachtwoord moet opvragen bij de systeembeheerder.

Stap 1

Klik op het inlogscherm van Office 365 op “hebt u geen toegang tot het account?“.

Stap 2

Vul in het scherm dat verschijnt uw e-mailadres in en typ de tekens (captcha) over die getoond worden:

Stap 3

Het systeem controleert nu of wachtwoordherstel voor uw organisatie is ingesteld. Krijgt u onderstaande afbeelding te zien? Dan is dit niet het geval. Neem in dat geval contact op met de ICT verantwoordelijke.

Stap 4

Indien wachtwoordherstel wel is ingeschakeld wordt u gevraagd een code naar uw secundair e-mailadres óf (mobiele) telefoonnummer te laten sturen waarmee het wachtwoord kan worden hersteld. U kunt uzelf op deze manier weer toegang verschaffen tot uw Office 365 account waarna u weer kunt inloggen.