Home > Microsoft 365 (algemeen) > Uw Office 365 wachtwoord wijzigen
Uw Office 365 wachtwoord wijzigen
print icon

Inleiding

In principe wordt het wachtwoord om in te loggen verschaft vanuit de organisatie en heeft u bij de eerste keer inloggen de mogelijkheid om dit te wijzigen in een persoonlijk wachtwoord. Afhankelijk van de instellingen die uw organisatie heeft doorgevoerd wordt u periodiek verzocht om veiligheidsredenen uw wachtwoord te wijzigen. U kunt uw wachtwoord ook wijzigen als u liever een ander wachtwoord gebruikt om in te loggen. Dit werkt als volgt nadat u bent ingelogd in Office 365.

Stap 1

Klik aan de rechter bovenzijde van het scherm op uw initialen of profielfoto. Klik vervolgens op “Account weergeven“.

Stap 2

U komt nu op de overzichtspagina van uw account terecht. Klik in het navigatiemenu links op “Wachtwoord“:

Stap 3
In het scherm dat nu verschijnt voert u 1x uw bestaande wachtwoord in en 2x uw nieuwe gewenste wachtwoord:

LET OP

Office 365 vereist een sterk wachtwoord, bestaande uit minimaal 8 tekens. Maak gebruik van getallen en/of speciale karakters. Klik als u klaar bent op “Verzenden” om uw nieuwe wachtwoord op te slaan. U zult nu opnieuw moeten inloggen op Office 365 om u opnieuw te identificeren.