Home > Office Forms > Een vragenlijst maken met Forms
Een vragenlijst maken met Forms

Inleiding

Om een vragenlijst te maken met Forms volgt u de onderstaande stappen.

Stap 1

Ga in uw webbrowser naar forms.office.com en meld u aan met uw Microsoft 365-schoolreferenties.

Selecteer  nieuw formulier.

*als de knop alleen nieuwe quiz aangeeft, kunt u de optie onder het pijltje vinden naast de knop.

Stap 2

Er verschijnt nu een leeg formulier.

Geef deze een titel.

Om een vraag toe te voegen klik je op  nieuwe toevoegen.

Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Stap 3

Kies vervolgens een type vraag en vul de gegevens hiervan in.

In het voorbeeld is gekozen voor een meerkeuzevraag.
Hierbij geeft u de mogelijke antwoorden op, kiest u of er meerdere antwoorden mogelijk zijn en of er een vrije invulkeuze beschikbaar is met Optie Andere invoeren.

Stap 4

Herhaal stap 2 en 3 totdat de vragenlijst compleet is.

Voordat het formulier klaar is om gedeeld te worden kunt u het beste de instellingen van het formulier bewerken.
Dit doet u door op de 3 stippen rechts boven te klikken en vervolgens Instellingen te kiezen.

Stap 5

Ten slotte deelt u het formulier op de manier de het beste bij u past.
Selecteer wie er mag reageren.
Standaard is dit; Alleen personen in mijn organisatie kunnen reageren.

1 – kopieer de snelkoppeling om te delen waar uw wilt.

2 – Genereer een QR-code om gemakkelijk het formulier te openen op mobiele apparaten.

3 – Kopieer de insluitcode, om het formulier op een website beschikbaar te maken.

4 – Stel een mail op met de benodigde snelkoppeling naar het formulier.

Het formulier kan nu ingevuld worden door de personen waarmee het is gedeeld.