Home > Beheerfuncties Microsoft 365 > Instructie Wachtwoord delen
Instructie Wachtwoord delen
print icon

Sinds de laatst uitgevoerde beveiligingsupdate van Microsoft 365 is het niet meer mogelijk om een aangepast gebruikerswachtwoord direct naar de mail van een beheerder te sturen. Hoewel deze aanpassing de wachtwoorden wel veiliger maakt, wordt het delen van een nieuw wachtwoord wel iets lastiger.

Met SSPR (Self Service Password Reset) kunt u gebruikers zelf hun wachtwoord laten resetten wanneer ze buiten hun account zijn gesloten. In het geval van nieuw aangemaakte gebruikers volgt u onderstaande stappen vanaf 5.

Hieronder volgen de stappen waarmee u veilig en snel een nieuw wachtwoord kunt instellen en delen:

Wachtwoord aanpassen

1. Ga naar admin.microsoft.com en log in met een admin account.

2. Via Gebruikers>Actieve gebruikers, zoekt u het betreffende account op.
    Klik op de naar om het gebuikers-menu te openen.

3. Bovenaan in het actielint ziet u de optie om het wachtwoord aan te passen.

4. Voer een nieuw wachtwoord in en selecteer de relevante opties.
    Klik op Opslaan.

5. In het volgende scherm vindt u de optie om het wachtwoord af te drukken.
    Klik hierop.

6. U kunt nu een paar verschillende dingen doen om het wachtwoord te delen: Printen, Opslaan en delen, Opslaan en Mailen

Printen

1. Selecteer de juiste printer,
  2. Klik op Afdrukken.
  3. Bezorg de print bij de gebruiker.
    Let op: Doe dit vertrouwelijk en alleen met wachtwoorden die door de gebruiker worden aangepast. Zo kan het wachtwoord niet via de afdruk uitlekken.

Opslaan en delen

Dit is de veiligste methode om een nieuw wachtwoord te delen, omdat het wachtwoord in uw veilige OneDrive omgeving blijft en op geen manier verzonden wordt.

1. Kies bij de printerselectie voor “Opslaan als PDF
  2. Sla het bestand op in uw OneDrive.
  3. Open uw OneDrive map, klik met rechts op het bestand en kies voor OneDrive>Delen.
  4. Doorloop de stappen en deel het bestand met de gebruiker waarvoor deze bestemd is.
    Let op: In bepaalde omgevingen is het niet toegestaan om bestanden met externe gebruikers te delen. Gebruik in dat geval de optie Opslaan en mailen.

5. Een goede gewoonte is om de opgeslagen bestanden periodiek te verwijderen.

Opslaan en mailen.

1. Kies bij de printerselectie voor “Opslaan als PDF
  2. Sla het bestand op in uw OneDrive.

3. Open uw e-mail en stel het bericht op naar de gebruiker.
    Voeg het wachtwoordbestand toe aan de mail en, indien van toepassing, past u de juiste beveiligingslabels toe.

4. Een goede gewoonte is om de opgeslagen bestanden periodiek te verwijderen.