Home > Beheerfuncties Microsoft 365 > Een gastgebruiker toevoegen als beheerder
Een gastgebruiker toevoegen als beheerder
print icon

LET OP: Deze handleiding vereist beheergegevens op EntraID (voormalig Azure AD) en gaat er vanuit dat een beheerder een gastgebruiker uitnodigt voor één of meerdere groepen.

STAP 1: Ga naar https://portal.azure.com

STAP 2: Klik op het logo voor Microsoft EntraID

STAP 3: Klik op Gebruikers

STAP 4: Klik op Nieuwe gebruiker en vervolgens op "Externe gebruiker uitnodigen"

STAP 5: Vul e-mailadres en weergavenaam in:

STAP 6: Klik op volgende tot je bij Toewijzingen komt. Klik dan op Groep toevoegen.

STAP 7: Selecteer de groep of groepen in kwestie:

STAP 8: Klik op Beoordelen en uitnodigen en vervolgens op Uitnodigen. De gastgebruiker ontvangt nu een uitnodigingsmail namens de organisatie met het verzoek zich aan te melden/te registreren.

Na aanmelding zijn de URLs van de groepen bereikbaar voor de gastgebruiker.

N.B: het is aan te raden op persoonlijke titel nog even een bericht naar de gebruikers in kwestie te sturen aangezien het generieke mailtje wel eens over het hoofd wordt gezien.