Home > Windows 10 en 11 > Inschrijven en uitschrijven (enrollment) > Nieuwe hardware aanmelden via AutoPilot
Nieuwe hardware aanmelden via AutoPilot
print icon

Als uw organisatie nieuwe computers, laptops of digiborden heeft aangeschaft is het raadzaam deze in te laten schrijven via Windows AutoPilot. Het aanmelden van nieuwe hardware via AutoPilot koppelt de unieke serienummers van de bestelde of geleverde hardware aan de Microsoft 365 omgeving van uw organisatie. Dat zorgt ervoor dat de computers bij het aanzetten direct de organisatie-instellingen ophalen en het organisatiebeleid wat van toepassing is wordt uitgerold.

LET OP: het is belangrijk dat de registratie van de hardware wordt gedaan VOORDAT de systemen worden uitgegeven aan personeelsleden of ingebruik worden genomen.

Hoe werkt het?

STAP 1: Vraag bij de leverancier (indien mogelijk tijdens of vóór de bestelling van de hardware) direct een overzicht van de hardware-hashes op. Dit is doorgaans een CSV-bestand met de unieke serienummers van de hardware.

STAP 2: Ga naar https://plexsys.nl/nieuwehardware en upload het CSV-bestand per schoollocatie.

STAP 3: De afdeling apparaatbeheer krijgt automatisch een melding van de upload en zal de AutoPilot informatie opnemen in de Microsoft 365 omgeving van de organisatie.

STAP 4: Wacht op bevestiging van de servicedesk alvorens de hardware ingeschakeld wordt.