Home > Windows 10 en 11 > Windows 10 en 11 (algemeen) > Mijn computer geeft een Bitlocker-herstel melding. Wat nu?
Mijn computer geeft een Bitlocker-herstel melding. Wat nu?
print icon

Gebruik dit artikel als je computer een Bitlocker-herstel melding geeft met de melding Voer de herstelsleutel in om door te gaan.

Wat is Bitlocker?

Bitlocker is een versleuteling van je harde schijf die je bestanden en mapjes afsluit voor gebruikers zonder toegang. Zo voegt Microsoft een extra beveiligingslaag toe. Bitlocker staat bij Plexsys standaard ingeschakeld en versleutelt meteen alle gegevens op de computer. Als gebruiker merk je hier niets van, maar aan de achterkant blijven je bestanden extra goed beveiligd. Soms vraagt BitLocker om een herstelsleutel. Dit doet hij omdat:

• BitLocker een verdachte inlogpoging opmerkte;
  • je het verkeerde wachtwoord of de verkeerde pincode te vaak invoerde;
  • je BIOS is aangepast;
  • de ROM of TPM firmare een update kreeg.

Wat moet je doen?

Alle herstelsleutels zijn opvraagbaar, maar dit moet door je ICT contactpersoon worden gedaan. Je kunt je herstelsleutel helaas niet zelf ophalen. Neem contact op met je ICT contactpersoon.

Geef hierbij de apparaatnaam óf de bitlocker recoverycode aan. Deze wordt vermeld in het blauwe scherm met de foutmelding.