Home > Netwerk en draadloos internet > Wat te doen bij een trage verbinding?
Wat te doen bij een trage verbinding?
print icon

Een traag netwerk kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Bij klachten van 1 of meerdere gebruikers probeert u eerst het volgende:

Betreft het slechts 1 gebruiker?

• Dan kan het aan de positie of het apparaat van de gebruiker liggen in geval deze via wifi verbonden is. Vraag de gebruiker het apparaat opnieuw op te starten en eventueel van positie te verplaatsen.

Betreft het meerdere gebruikers?

• Voer een snelheidstest uit via https://wifiman.com om te kijken of de internetsnelheid voldoende is.
  • Controleer of de internetleverancier (ISP) geen storingen ervaart (bijv. Ziggo of KPN).

Storingspagina Ziggo: Ziggo storing en onderhoud | Klantenservice | Ziggo

Storingspagina KPN: KPN Storingen - Hier vind je alle informatie

• Probeer te achterhalen of het ALLE gebruikers betreft of alleen gebruikers die bekabeld of draadloos verbonden zijn.

Geen oorzaak te vinden? Neem dan contact op met de servicedesk. Maak bij voorkeur een ticket aan en verschaf de reeds verzamelde informatie. Mogelijk moet de netwerkapparatuur worden herstart.

LET OP: Trek nooit zomaar de stekkers uit netwerkapparatuur zonder overleg!