Home > SharePoint & OneDrive > Bestanden en samenwerken > Samenwerken aan een document met co-authoring
Samenwerken aan een document met co-authoring
print icon

Wanneer iemand een Word-document met u deelt, bevat de e-mail die u ontvangt een koppeling die het document opent in uw webbrowser: in Word voor het web. Selecteer Document bewerken > Bewerken in browser.

Selecteer Bewerken in browser om te bewerken in webversie van Word

Als iemand anders aan het document werkt, ziet u hun aanwezigheid en de wijzigingen die ze aanbrengen. We noemen dit coauthoring of realtime samenwerking.

Realtime samenwerking

Als u liever in de Word-app werkt, schakelt u van Bewerken naar Openen in bureaublad-app,boven aan het venster.

Openen in bureaublad-app

Documenten met macro's (.docm)

Als uw document macro's (.docm) bevat, kunt u nog steeds bewerken en samenwerken. U kunt de inhoud openen en bewerken, zoals elk ander document, inclusief het uitvoeren van macro's. Als u de macrocode wilt bewerken, controleert u het bestand, bewerkt u de code en controleert u het opnieuw.