Home > Privacy & Beveiliging > Multi-factor Authenticatie (MFA) methode resetten
Multi-factor Authenticatie (MFA) methode resetten
print icon

Als u uw mobiele telefoon gebruikt als tweede factor in de Multi-factor Authenticatie (MFA) van Office 365 kan het zijn dat u deze authenticatiemethode wilt wijzigen omdat u bijvoorbeeld:

- een nieuwe telefoon heeft

- een nieuw telefoonnummer heeft (in geval van sms authenticatie)

- een andere authenticator app gaat gebruiken of deze opnieuw hebt geïnstalleerd

STAP 1: Ga naar https://aka.ms/mfasetup en login met uw gebruikersgegevens.

STAP 2: Klik op de knop Verwijder achter de optie voor de Authenticator-app:

STAP 3 (Optioneel): Zorg dat u een Authenticator app op uw smartphone of tablet geïnstalleerd heeft (bij voorkeur de Microsoft Authenticator):

Apple App Store

Microsoft Authenticator in de App Store (apple.com)

Google Play Store

Microsoft Authenticator - Apps op Google Play

STAP 4: Klik vervolgens in Office 365 (uit het scherm van stap 2) op de knop Aanmeldingsmethode toevoegen en kies voor de optie Authenticator-app om een nieuwe registratie te starten.