Home > Windows 10 en 11 > Applicaties > Verdachte meldingen in Google Chrome of Microsoft Edge uitschakelen
Verdachte meldingen in Google Chrome of Microsoft Edge uitschakelen
print icon

Zowel Microsoft Edge als Google Chrome hebben een mogelijkheid waarbij u als eindgebruiker kunt toestaan dat websites meldingen versturen terwijl u deze websites niet actief bezoekt. Handig bij bijvoorbeeld nieuwsberichten, maar van deze functionaliteit wordt door sommige websites ook misbruik gemaakt. U kunt dan meldingen ontvangen die lijken op een viruswaarschuwing (dit is het niet) en er onbetrouwbaar uitzien. U ontvangt deze meldingen omdat u waarschijnlijk op een bepaald moment tijdens het bezoeken van een website bewust of onbewust toestemming gegeven hebt om meldingen van deze website te tonen. Vaak bevatten deze meldingen teksten als; “Let op uw computer loopt gevaar!” of “Uw McAfee abonnement is verlopen” gevolgd door een knop om dit op te lossen.

Wat moet u doen om dit op te lossen?

Stap 1: Bepaal om welke browser het gaat (dit kan zowel Google Chrome als Microsoft Edge zijn):

Microsoft Edge  Google Chrome
​​

Stap 2: Bepaal vanaf welke website de melding vandaan komt.

In bovenstaand voorbeeld komt de eerste melding van en.savefrom.net en de tweede van theresults.net

Ga naar Stap 3 voor Microsoft Edge en naar Stap 4 voor Google Chrome

Stap 3: Open Egde en klik op het 3-stippen menu
- Kies vervolgens Instellingen.
- Navigeer naar Cookies en Site machtigingen
- Klik vervolgens op Alle Sites

- Zoek op de volgende pagina naar de website die u heeft gevonden in Stap 2 (in dit voorbeeld secureprotect.xyz)
- Open het menu door op de site te klikken en blokkeer minimaal de onderstaande onderdelen: Meldingen, pop-ups en Ads
Het is geen probleem om alles te blokkeren.

Sluit de browser en start deze opnieuw op.
De browser is nu schoon.

Stap 4: Open Google Chrome

Klik  Rechts bovenin op “Meer” (3 verticale stippen), en klik op “Instellingen”.

In de sectie Privacy en beveiliging klik je op site-instellingen:

Klik op Meldingen

Zoek de site op uit stap 2 en verwijder deze.